Sömlöst wifi ersätter sömnlösa nätter !

På vardagarna fylls Himmelsby spa och konferens med konferensdeltagare och på helgerna med spagäster. De har ca 10 000 gäster per år. Det är viktigt för Himmelsby att kunna leverera en helhetsupplevelse för alla sina gäster. Nu för tiden handlar det inte bara om bra spaupplevelser, god mat och sköna sängar, det handlar faktiskt också om en bra internetuppkoppling.

 

Vi hade problem med internetuppkopplingen. Lagg och krångel var vardagsmat och jag lade kanske 25 % av min tid på att försöka få det att fungera, berättar Rakel Gustafsson, VD på Himmelsby.För att komma förbi problemen och kunna erbjuda sina konferens- och spagäster en snabb internetuppkoppling via wifi valde Himmelsby att bygga det interna nätverket via radiolänk från ingående fiber.

 

– Himmelsby spa och konferens består av fyra byggnader. Tidigare hade de separata lösningar för de olika delarna. Vi har kopplat ihop de fyra byggnaderna med varandra med radiolänk så att det blir samma nät över hela anläggningen. Utifrån det har vi byggt ett heltäckande wifi-nät för samtliga byggnader. Att bygga nätet med radiolänk är särskilt smidig att använda på en sådan här anläggning med flera byggnader. Då slipper man dra fiber till varje hus, berättar Fredrik Stark på Lantbruksit.se som har levererat den nya lösningen.

 

– Vi blev rekommenderade att installera en lösning med radiolänk för att slippa kablar i marken och ändå få en heltäckande nätverkslösning med bra hastighet. Det har vi fått och jag behöver inte längre lägga någon tid på att få det att fungera, säger en nöjd Rakel Gustafsson.

 

 

Om Lantbruksit.se
Lantbruksit.se erbjuder tjänster inom trådlös kommunikation som fungerar i lantbruksmiljö och hjälper företagare på landsbygden med rådgivning och tekniska lösningar inom trådlös kommunikation, till exempel trådlöst bredband fram till gården, wifi-nätverk som täcker både inom- och utomhus, eller komradiolösningar för intern kommunikation. Lantbruksit.se jobbar också med frågor inom trådlös teknik tillsammans med lantbruksbranschens aktörer inom utvecklingen av området Smart Farming.
Vår vision är att förenkla vardagen för människor på landet.

Om Himmelsby spa och konferens
Himmelsby spa och konferens ligger mycket trevligt på Östgötaslätten, omgivet av vackra fält och dungar. Anläggningen består av fyra byggnader med en stor spaanläggning, gym och ett flertal konferenslokaler samt en restaurang som serverar god mat gjord på lokala råvaror. Himmelsby spa och konferens tar emot ca 10 000 gäster varje år. Anläggningen erbjuder också ett antal aktiviteter och teambuildingövningar.

Kontakt:
Lantbruksit.se Fredrik Stark 013-10 34 20 fredrik@lantbruksit.se
Himmelsby spa och konferens Rakel Gustafsson 070-224 70 46

CyberChimps