DEBATT: Bredband och telefoni till alla?

Frågan har aldrig varit hetare! Diskussionerna och debatterna om landsbygdens och glesbygdens möjligheter till bra digital infrastruktur, kommunikation och telefoni avlöser varandra.

Intressant att detta nu även tas upp på riksnyheterna av SVT NyheterTV4 Nyheterna och att intresseorganisationer som LRF LRF Östergötland LRF Ukna nu lyfter frågan allt mer i bland annat artiklar och nyhetsinslag.

Efter avregleringen av telemarknaden är det i praktiken upp till var och en på landsbygden att “se om sitt hus” och vara aktiv i frågan om telekommunikation, för att få en så bra lösning som möjligt. För ett år sedan höll jag detta föredrag i frågan, på uppdrag av Nulink – Linköpings näringslivsbolag.

Sedan dess har debatten rullat vidare och även en del större aktörer som Teracom AB har börjat erbjuda fiber och trådlösa alternativ på helt kommersiell basis utan byalagskoncept eller bidrag. Även mindre lokala aktörer har aldrig haft så mycket att göra som nu. BoreNet, http://www.conect.nu/, http://djdata.se

Välkomna att fortsätta debatten på https://www.facebook.com/lantbruksit/ och maila mig gärna på fredrik@lantbruksit.se för att diskutera föreläsningar, tekniska lösningar och rådgivning runt trådlösa alternativ.

/Fredrik

CyberChimps