FacebookGoogleYouTubeEmailRSS

Sömlöst wifi ersätter sömnlösa nätter !

På vardagarna fylls Himmelsby spa och konferens med konferensdeltagare och på helgerna med spagäster. De har ca 10 000 gäster per år. Det är viktigt för Himmelsby att kunna leverera en helhetsupplevelse för alla sina gäster. Nu för tiden handlar det inte bara om bra spaupplevelser, god mat och sköna sängar, det handlar faktiskt också om en bra internetuppkoppling.

 

Vi hade problem med internetuppkopplingen. Lagg och krångel var vardagsmat och jag lade kanske 25 % av min tid på att försöka få det att fungera, berättar Rakel Gustafsson, VD på Himmelsby.För att komma förbi problemen och kunna erbjuda sina konferens- och spagäster en snabb internetuppkoppling via wifi valde Himmelsby att bygga det interna nätverket via radiolänk från ingående fiber.

 

– Himmelsby spa och konferens består av fyra byggnader. Tidigare hade de separata lösningar för de olika delarna. Vi har kopplat ihop de fyra byggnaderna med varandra med radiolänk så att det blir samma nät över hela anläggningen. Utifrån det har vi byggt ett heltäckande wifi-nät för samtliga byggnader. Att bygga nätet med radiolänk är särskilt smidig att använda på en sådan här anläggning med flera byggnader. Då slipper man dra fiber till varje hus, berättar Fredrik Stark på Lantbruksit.se som har levererat den nya lösningen.

 

– Vi blev rekommenderade att installera en lösning med radiolänk för att slippa kablar i marken och ändå få en heltäckande nätverkslösning med bra hastighet. Det har vi fått och jag behöver inte längre lägga någon tid på att få det att fungera, säger en nöjd Rakel Gustafsson.

 

 

Om Lantbruksit.se
Lantbruksit.se erbjuder tjänster inom trådlös kommunikation som fungerar i lantbruksmiljö och hjälper företagare på landsbygden med rådgivning och tekniska lösningar inom trådlös kommunikation, till exempel trådlöst bredband fram till gården, wifi-nätverk som täcker både inom- och utomhus, eller komradiolösningar för intern kommunikation. Lantbruksit.se jobbar också med frågor inom trådlös teknik tillsammans med lantbruksbranschens aktörer inom utvecklingen av området Smart Farming.
Vår vision är att förenkla vardagen för människor på landet.

Om Himmelsby spa och konferens
Himmelsby spa och konferens ligger mycket trevligt på Östgötaslätten, omgivet av vackra fält och dungar. Anläggningen består av fyra byggnader med en stor spaanläggning, gym och ett flertal konferenslokaler samt en restaurang som serverar god mat gjord på lokala råvaror. Himmelsby spa och konferens tar emot ca 10 000 gäster varje år. Anläggningen erbjuder också ett antal aktiviteter och teambuildingövningar.

Kontakt:
Lantbruksit.se Fredrik Stark 013-10 34 20 fredrik@lantbruksit.se
Himmelsby spa och konferens Rakel Gustafsson 070-224 70 46

Trådlöst bredband kopplar upp tester på Vreta Kluster!

Ännu en trådlös bredbandsuppkoppling med Ubiquiti Networks Airmax-teknik!

Den här installationen finns nu på Vreta Klusters testområde för SmartFarming, där bland annat sensorer och kameror från LUDA.farm används!

#smartfarming #wirelessbroadband #digitalisering #IoT #trådlöst #bredband

Wifi och trådlöst bredband till oss på landet!

Ytterligare en gård uppkopplad med Wifi-länk från Lantbruksit.se! Här en NanoBeam M5 från Ubiquiti som kopplar upp kundens panncentral till gårdskontor och internet.

Vi hjälper lantbruk och företag på landet att bygga bra trådlös infrastruktur som gör vardagen enklare! Du kan få trådlöst bredband överallt på gården med en bredbandsuppkoppling från vår partner Teracom Air2Fibre och ett wifi-nät som täcker både inomhus och utomhus. Vi projekterar, installerar och driver nätet, så att du alltid har en bra trådlös internetuppkoppling som fungerar!

Snart lanserar vi tjänstepaket för Wifi på gården, håll utkik här och på sociala medier!

#wifi #wirelessfarm #IoT #smartfarming #air2fibre

 

Framtidens lantbruk är digitalt – Är du synkad?

I torsdags samlades ett 50-tal personer för att diskutera digitalisering, internet of things och framtidens affärsmodeller inom de gröna näringarna. Lantbruksit.se arrangerade seminariet och platsen var Vreta Kluster.

Fokus var på hur digitaliseringen kan vara till konkret nytta för lantbrukaren och hur teknikföretagen måste tänka för att skapa denna konkreta nytta. Affärsmodeller och tjänsefiering var också med på agendan.

Tack alla besökare och föreläsare som var på plats!

Här finns ett TV-reportage från Lantbruksnytt.com
http://www.lantbruksnytt.com/tv/program/2017-12-08/

lantbruksnytt171208

Fast bredband via luften!

Lantbruksit.se kan nu genom ett unikt samarbete med Teracom och tjänsten Air2Fibre, erbjuda dig som inte har möjlighet att få fiber, att ändå få riktigt fast bredband via luften!

Till företag och privatpersoner på landsbygden kan vi nu erbjuda en fast 100/100Mbit internetanslutning med garanterad hastighet och utan datatak! Via luften!

Läs mer på https://www.teracom.se/air2fibre

 

CyberChimps